WINTERBANDEN


Veiligheid

Winterbanden bieden meer veiligheid en comfort bij winterse omstandigheden dan standaard zomerbanden. Dit komt door een andere samenstelling en een andere profiel.

 

Samenstelling rubber

Winterbanden zijn van een zachtere samenstelling rubber gemaakt. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber van de band harder. Door deze speciale rubbersamenstelling blijven winterbanden flexibel tijdens de koude dagen.

 

Profiel

Het profiel van de winterband heeft speciale lamellen, die zorgen voor meer grip als er sneeuw en ijs ligt. Deze lamellen zorgen ervoor dat tijdens het rollen van de band het profiel lichtelijk vervormt waardoor sneeuw (of ijs) loskomt uit het profiel en schoon is voor de volgende ronde.


4-SEIZOENSBANDEN

Deze banden zijn ideaal voor auto's die minder kilometers rijden en Nederlandse winters ,Wisselen van banden is dan niet meer nodig. Deze banden mogen in de winter ook in landen worden gebruikt waar winterbanden plicht is 

TPMS

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System.
Met dit systeem wordt de druk in een band gecontroleerd. Wanneer de druk in de band onder een bepaald minimum niveau komt, wordt er een alarmsignaal gegeven via een signaal op het dashboard. Meestal gebeurt dit als de band 20% minder druk heeft.

Sinds 2014 moeten nieuw verkochte auto’s voorzien zijn van een TPMS. Vanaf januari 2015 zal een voertuig afgekeurd worden als het TPMS systeem niet werkt.

Wat houdt het voor u in?

Bij aanschaf van winterbanden zal u dus ook over moeten gaan naar een extra set sensoren voor uw tweede set banden.

Arno’s Bandenservice levert sensoren van diverse merken welke op de meeste auto's ingelezen kunnen worden.

U kunt ook bij mij terecht voor de reparatie van elektronische ventielen.


Informeer naar de mogelijkheden.